Samfaina Catalana

La Samfaina millora les coses.  És un plat d’un optimisme fonamental.  Raonable i positiu.

   Josep Pla

recepta samfaina can perol

Recepta de samfaina catalana amb verdures

Ingredients:

  • 4 tomàquets
  • 2 cebes
  • 2 grans d’all
  • 2 pebrots vermells i 2 verds
  • 2 albergínies
  • Carabassó
  • Oli d’oliva
  • Sal

Preparació:

  1. Aquesta salsa tan clàssica de la cuina catalana pot acompanyar molts plats, des de carns a peixos, passant per arrossos. També és una recepta molt personal, ja que cadascú afegeix la varietat de verdures que vol i la quantitat que vol de cada peça. Nosaltres recomanem aquesta, ja que és més suau i apte per tots els gustos.
  2. Primer de tot, rentem bé tota la verdura de Can Perol que prové dels camps del Baix Llobregat. A continuació, pelem els pebrots vermells i verds i traiem les parts sobrants de l’interior. Llavors els piquem i els fem a daus. També tallem a daus el carabassó, les cebes i l’albergínia. Ho col·loquem tots els dauets a una safata.
  3. Després, ratllem tots els tomàquets i els reservem.
  4. En una paella gran, posem oli d’oliva i primer hi tirem l’all. Després, tirem els daus de pebrot verd i vermell. Ho remenem 10 minuts. Seguidament, la ceba. Tornem a remenar. A continuació, aboquem la resta de les verdures (excepte el tomàquet). Una bona remenada més i finalment hi afegim tot el tomàquet ratllat.
  5. Com a conclusió, ho remenem tot bé un altre cop i afegim la sal necessària. Tapem la paella i deixem coent 20 minuts a foc lent. Anem remenant perquè no quedi líquid. Quan ja estiguin les verdures quasi confitades, deixem la salsa que reposi 2 hores. I ja la tenim!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s